Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie Merenweg

Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie MerenwegHoofddorp, 24 september – De politie heeft dinsdagochtend tussen 9 en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden op parkeerterrein Zuid, dit is het parkeerterrein het Haarlemmermeersebos, naast de verbindingsweg tussen de N201/N205. Deze controle was een examen voor diverse politie studenten.

Om te slagen voor het examen werden de studenten beoordeeld op diverse onderdelen zoals onder andere de controle van auto’s met aanhangers of de technische staat van het voertuig. Hierbij werd onder andere gelet op uitstekende lading, technische staat van de voertuigen. De voertuigen werden door motorrijders van zowel de politie als de marechaussee uit het verkeer geplukt en naar het parkeerterrein begeleid. Ook werd er op de N201 gecontroleerd op het dragen van autogordels en het negeren van een rood verkeerslicht.

Helaas voor de gecontroleerde voertuigen, alle uitgeschreven bekeuringen, voor onder andere:

  • 10x bekeuringen mobiel bellen
  • 3x geen gordel
  • 2x geen rijbewijs tonen
  • 1x geen werkende claxon
  • 1x achteruitrijverlichting defect
  • 1x losliggende lading

zijn wel echte bekeuringen.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie Merenweg Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie Merenweg Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie Merenweg 092413Verkeerscontrole (4) 092413Verkeerscontrole (5) Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie Merenweg Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie Merenweg

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

4 gedachten over “Hoofddorp: Algemene verkeerscontrole op Drie Merenweg”

  1. Dank voor deze info, ik was hier niet van op de hoogte.

  2. Piet P

    Als het nodig is voor de uitvoering van de taak, dan mag dat wel degelijk. Zou wat zijn : gewapende overval maar men gebruikt de sirene niet en dan moet de politie net als andere burgers wachten voor rood licht?
    Optische- en geluidssignalen zijn geen vereiste voor het begaan van verkeersovertredingen. Het maakt het voertuig alleen maar een voorrangsvoertuig.

  3. Ze mogen het wel, lees maar:

  4. Wel jammer dat er zeker 1 motoragent tot 2x toe door rood rijdt zonder aanwijsbare reden (geen zwaailicht of sirene).
    Lijkt mij dat zelfs als hij wil keren hij gewoon kan wachten tot het groen wordt net als ieder ander.
    Bij mijn weten mogen ook zij niet zomaar door rood rijden.
    Ben het wel eens met de controle.

Reacties zijn gesloten.